Tips

Vliegen

Naar Curaçao kun je vliegen met verschillende vliegtuigmaatschappijen. Vanuit Nederland vlieg je vanaf Schiphol met KLM of TUI. Vliegen vanuit Brussel is mogelijk via AirBelgium. Air Berlin vliegt op Curaçao vanuit Düsseldorf, interessant voor mensen die in het Zuid Oosten van Nederland wonen. Prijzen fluctueren door de seizoenen heen en lopen sterk uiteen. Houd de prijzen goed in de gaten en vergelijk de verschillende maatschappijen. Ondanks dat TUI een prijsvechter is, is deze maatschappij niet altijd goedkoper dan KLM en bij AirBelgium krijg je bijvoorbeeld standaard 30kg ruimbagage. Goed vergelijken loont!

Auto huren

Een vakantie op Curaçao zonder huurauto raden wij niet aan. Wil je iets van het eiland zien, dan heb je écht een auto nodig. Een auto mét uitstekende service kun je huren bij Bon 4 Rent Curaçao. De auto’s zijn schoon, betrouwbaar, zuinig en scherp geprijsd. Bianca en Ed brengen de auto naar Casa Korsou en halen die daar ook weer op, geen gedoe dus. Uiteraard kunnen we je ook helpen bij een voordelige transfer van en naar het vliegveld!

Download de kaart

Waarschijnlijk ga je er met de auto op uit om de mooiste plekjes van het eiland op te zoeken. Wij raden je aan om voor vertrek de kaart van het eiland te downloaden in Maps.me en/of Google Maps. De kosten voor mobiele data lopen enorm op omdat je buiten de EU verblijft. Als de kaart hebt gedownload, kun je toch overal de weg vinden.

Boodschappen

Er zijn verschillende supermarkten op Curaçao. Van den Tweel is ‘de Albert Heijn van Curaçao’, je vindt de dichtsbijzijnde winkel bij Jan Thiel Beach. Hier vind je eigenlijk alles wat je thuis ook kan kopen, maar let op, de prijzen zijn aanzienlijk hoger, aangezien letterlijk álles geïmporteerd moet worden. Vlakbij Casa Korsou, aan de Cas Coraweg vind je Mangusa Hypermarket, hier vind je ook alles wat je nodig hebt en alles is hier wat vriendelijker geprijsd. 

Vind je het fijn als er vast wat boodschappen voor je in huis gehaald zijn wanneer je verblijft in Casa Korsou, laat het ons dan weten. Het enige wat je hoeft te doen is het boodschappenlijstje invullen en wij zorgen voor de rest! 

Waterschoentjes

Curaçao kent behoorlijk wat stranden waarbij je over wat koraaloverblijfselen moet lopen om het water in te gaan. Geen must, maar waterschoentjes zijn fijn om mee te nemen, vooral voor de kindjes!