Curaçao

Ruim 160.000 inwoners

Gemiddeld 8 zonuren per dag

Meer dan 35 stranden

Curaçao telt ruim 160.000 inwoners met meer dan 50 verschillende nationaliteiten. De officiële talen op het eiland zijn Nederlands en Papiaments, de lokale taal van het eiland. Een taal die ontwikkelt is uit het Spaans en het Portugees, Nederlands, een beetje Frans, Engels, en her en der wat invloeden van Afrikaanse talen. Je kunt je tijdens je vakantie op het eiland in het Nederlands prima redden! Op Curaçao betaal je met de Antilliaanse Gulden.

De minst warme maand op Curaçao is de maand januari, maar dan is de temperatuur gemiddeld nog steeds zo’n 27 tot 29 graden. De warmste maanden zijn juni t/m oktober, dan is temperatuur gemiddeld 32 graden. De meeste neerslag valt in november en december, maar laat dit je niet weerhouden want meestal valt er een flinke bui en is het de rest van de dag prachtig weer. Koud wordt het niet op Curaçao , je kan 12 maanden per jaar genieten van zon, zee en strand!

Aan stranden geen gebrek! Naast de bekende stranden als Jan Thiel en Mambo Beach, kent Curaçao tal van kleine, mooie strandjes en baaien. Er is voor ieder wat wils. Grote uitgestrekte witte zandstranden vind je vooral aan de Zuidkust. Wie van wat kleinere inhammen (boca’s) houdt rijdt beter naar de Westkust van het eiland. In Casa Korsou ligt een boekje voor je klaar, waarin we allerlei tips en routes met je delen, om de stranden én de rest van het eiland op een leuke manier te ontdekken!

De ligging

Curaçao ligt ongeveer 65 km voor de kust van Venezuela, ongeveer 67 km ten oosten van Aruba en 52 km ten westen van Bonaire. Het is een van de meest zuidelijke eilanden van de Kleine Antillen (= ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao). De reistijd is on andere afhankelijk van of je een tussenstop maakt op een van de andere eilanden, maar reken op een vliegtijd van ongeveer 9 tot 10 uur.